Τα παιδιά μεγάλωσαν! ( αφιερωμένο στο Γ3...)

Με αφορμή τις ζωγραφιές των παιδιών του Α3, ξέθαψα τα σκίτσα και τις ζωγραφιές ενός παλιού Α3, του τμήματος που τώρα έχει γίνει Γ3 και τα παιδιά του ετοιμάζονται να αφήσουν το Γυμνάσιο για μεγαλύτερα σχολεία. Τα σκίτσα τους απέδιδαν πρόσωπα και σκηνές της ραψωδίας α και ε, με το κέφι και την τάση -που τους διέκρινε πάντα ως ομάδα- να σχολιάζουν με χιούμορ όσα άκουγαν, διάβαζαν ή έβλεπαν στην τάξη (και που συχνά αποτελούσε "κίνδυνο" να τινάξει το μάθημα στον αέρα...). Τους εύχομαι καλή τύχη στη ζωή τους και ελπίζω να διατηρήσουν πάντα αυτό το ανατρεπτικό κέφι και τη φρεσκάδα τους. Ανεβάζω αυτές τις ζωγραφιές ως ενθύμιο των παιδιών που δεν -θέλουν να- είναι πια παιδιά, αλλά εγώ θα τους θυμάμαι πάντα ως τα ζωηρά και κεφάτα... διαόλια του Α3!




Ο Δημήτρης σκίτσαρε τον Ερμή με τα φτερωτά του παπούτσια και κούρεμα... μοϊκάνα να μεταφέρει την απόφαση των θεών στην Καλυψώ, στο νησί της Ωγυγίας. Τα αντικείμενα που κρατάει στα χέρια παραμένουν ένα άλυτο μυστήριο...
ΥΓ.: προσέξτε τη λεπτομέρεια πάνω αριστερά...



Ο Βαγγέλης με τα πιο έντονα χρώματα ζωγράφισε τους πιο φοβερούς και επιβλητικούς θεούς του Ολύμπου, τον Δία με τον κεραυνό και τον Ποσειδώνα με την τρίαινα του, αλλά και τη Σκύλα και τη Χάρυβδη που αρπάζουν τους άμοιρους ναυτικούς. Βαγγέλη, νομίζω πως ήσουν πολύ θυμωμένος στην α΄τάξη...







Σε άλλη, πιο "κουλ φάση", η Λαμπρινή είχε ζωγραφίσει το νησί της Καλυψώς με τα δέντρα και τα νερά, αλλά και την Πηνελόπη που τότε την είχαμε χαρακτηρίσει ως "εύθυμη ζωντοχήρα", με κόκκινο φόρεμα και βέλο να κλαίει: "Οδυσσέα γύρνα πίσω"!




Ο γκραφιτάς της τάξης, ο Νίκος, είχε φτιάξει μια καρικατούρα του Ποσειδώνα με τα τατουάζ των ναυτικών και τα μπράτσα που αποτελούν το αγαπημένο θέμα του, δανειζόμενος το ρεφρέν από ένα πολύ γνωστό τραγούδι του Πορτοκάλογλου.Απίθανος!




Ο Αλέξανδρος είχε σχεδιάσει έναν άγριο και σκοτεινό Οδυσσέα από τα πεδία των μαχών, γιατί βιαζόταν να πάει στη β΄γυμνασίου και να κάνει Ιλιάδα. Αργότερα, αποφάσισε να γίνει σχεδιαστής manga. Προχώρα Αλέξανδρε!


Η Ελενίτσα σχεδίασε με πρωτοτυπία την πονηρή την Καλυψώ που άλλα σκέφτεται και άλλα λέει, με συννεφάκια από τα κόμικς, αλλά και τον κακόμοιρο τον Οδυσσέα  με τη σχεδία του στο πέλαγος, όταν ξεκινά η θαλασσοταραχή που προκαλεί ο Ποσειδώνας.




Η Χρύσα Μαρία σχεδίασε και εκείνη τον Οδυσσέα στη σχεδία του, ταλαιπωρημένο και καραβοτσακισμένο με μούσια... χίπστερ!



Η Χαρά ζωγράφισε τη θεά Αθηνά με την κουκουβάγια της αλλά και την Καλυψώ, την "καλλιπλόκαμη νεράιδα" (το μαλλί είναι φοβερό!)





Άλλη μια Αθηνά, από τα χεράκια της Χρύσας!


Και άλλη μια Αθηνά από την Ιωάννα, σε προφίλ, με την τεράστια περικεφαλαία της, λεπτεπίλεπτη και σοβαρή... (σαν τη δημιουργό της...)



Τελειώνουμε με την πιο σουρεαλιστική ζωγραφιά, αυτή της Τόνιας: απεικόνισε την Πηνελόπη και τις δούλες της να φοράνε πέπλα που μοιάζουν με κράνη ξιφομάχων (γιατί άραγε;), με το κρεβάτι του ζεύγους που φτιάχτηκε από την ελιά, αλλά και με πύργους από πακέτα χαρτομάντιλων κάτω δεξιά, γιατί η Πηνελόπη περνάει τις μέρες στο δωμάτιο της κλαίγοντας... Λεπτομέρεια: Το μποτάκι και οι βεντάλιες αποτυπώνουν το προσωπικό γούστο της δημιουργού!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων